Kuih Tradisional Warna Hijau : Koleksi Resepi Kuih Tradisi Orang Dulu Dulu
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Bahan lapisan bawah hijau :
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. 1 1/2 cawan santan cair; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Bahan lapisan bawah hijau : Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Bahan lapisan bawah hijau :
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 1/2 cawan santan cair; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Bahan lapisan bawah hijau : Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
1 1/2 cawan santan cair; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Bahan lapisan bawah hijau :
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Bahan lapisan bawah hijau :
Kuih Tradisional Warna Hijau : Koleksi Resepi Kuih Tradisi Orang Dulu Dulu. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1 1/2 cawan santan cair;
Bahan lapisan bawah hijau : kuih warna hijau. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
1 1/2 cawan santan cair; Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
1 1/2 cawan santan cair; Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
1 1/2 cawan santan cair; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
1 1/2 cawan santan cair;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Post a Comment for "Kuih Tradisional Warna Hijau : Koleksi Resepi Kuih Tradisi Orang Dulu Dulu"